Verwarmende curry
De winter vraagt bij mij altijd om verwarmende gerechten. Deze lekkere Indiase curry is er één van.
Het recept is voor een hoofdgerecht voor 2 personen.
Ingrediënten
- 150 gram zilvervliesrijst
- 600 gram Indiase wokgroenten of een mix van restjes groente
- 4 tomaten
- 200 ml kokosmelk (dik)
- 200 gram voorgekookte kikkererwten
- Limoensap
- Olijf- of kokosolie
- 2 tl kerriepoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl kurkuma
- chilivlokken naar smaak
- 1 bosuitje
- verse koriander
Bereiding
- Bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Verhit een scheutje olie in een wok of hapjespan en voeg de Indiase wokgroenten en de kruiden toe. Roerbak kort op hoog vuur.
- Voeg de kokosmelk toe, zet het vuur zachter en laat 10 minuten pruttelen.
- Snijd de tomaten in partjes en voeg als laatste de tomaten en de kikkererwten toe en warm deze enkele minuten mee.
- Serveer de rijst met de curry en strooi er de bosui ringetjes en verse koriander over.
Voedingswaarden per persoon
Energie 767 kcal
Vet 28 gram
-verzadigd 17 gram
Eiwit 22 gram
Koolhydraten 96 gram
Vezels 20 gram
Zout 1.3 gram
Variaties
Gebruik bloemkoolrijst in plaats van zilvervliesrijst, dan is het 250 kcal minder.
Of vervang de kokosmelk door magere yoghurt, dat is 135 kcal minder.
Dit recept is samengesteld in samenwerking met Leef Puur Natuur.
Meer recepten en persoonlijke begeleiding?
Wanneer je een traject bij mij start, ontvang je altijd gratis voedingsschema’s en recepten. Boek gratis jouw kennismakingsgesprek in met mij en we bespreken wat ik voor je kan doen.
Start het nieuwe jaar meteen goed en kies voor persoonlijke coaching!
Speciaal aanbod
Voor mijn certificering als erkend gewichtsconsulent zoek ik nu nog 1 portfoliocliënt, die ik ga begeleiden voor 6 bijeenkomsten. Dit alles voor een (symbolisch) totaalbedrag van €85,- inclusief BTW.
Voorwaarde is dat ik de gegevens mag gebruiken voor de verslaglegging in mijn portfolio-examen. Voor meer informatie kijk ook even op deze pagina of mail mij via info@brigittevanuden.nl.
Recente reacties